Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nem jutunk 4-ről a 6-ra? Áttérés IPv4-ről IPv6-ra képes leírás - IPv6.tlap.hu
részletek »

Nem jutunk 4-ről a 6-ra? Áttérés IPv4-ről IPv6-ra - IPv6.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ipv6.tlap.hu » Nem jutunk 4-ről a 6-ra? Áttérés IPv4-ről IPv6-ra
Keresés
Találatok száma - 14 db
2010 az IPv6 éve lesz

2010 az IPv6 éve lesz

Évek óta natív IPv6 elérésre vágysz? Most már hamarosan a tiéd lehet, a Magyar Telekom ugyanis nyilvános IPv6 tesztet indít  MT szolgáltatási területen (azaz az LTO-sok kimaradnak) lévő ADSL ügyfeleinek. A szolgáltatást a jelenlegi DSL-es PPP userid után írt @ipv6.t-online.hu login névvel lehet használni, minden olyan klienssel, amely támogatja a PPPv6-ot. A Telekom alapból /64-es 'kvázi fix' (ez valószínűleg azt jelenti, hogy mindaddig változatlan a /64-es prefix, amíg a routereken nem konfigurálnak poolokat) tartományt oszt, amelyből az IPv6 technológiának megfelelően a maradék /64-et a mi eszközünk 'találhatja ki', illetve emellé kérhetünk egy /56-os tartományt is, amellyel végre elfelejthetjük a NAT-ot, és a router mögötti további otthoni eszközök is publikus IP címet kaphatnak.

A BIX teljes IPv6 forgalma

A BIX teljes IPv6 forgalma

A BIX (Budapest Internet Exchange) alapvető célja, hogy a különböző szolgáltatók közötti magyarországi és regionális Internet forgalom ne terhelje az Internet szolgáltatók nemzetközi irányú kapcsolatait (nemzetközi irányú egy kapcsolat, ha azon Magyarországról az Internet valamely root name szervere elérhető) és platformot biztosítson a szolgáltatói hálózatok IP alapú összekapcsolásához. Az oldalon figyelemmel kísérhető a BIX IP v6 forgalmának alakulása, jelenlegi helyzete, az IP v4-ről IP v6-ra történő átállás folyamata.

Az IPv6 előnyei az IPv4-hez képest

Az IPv6 előnyei az IPv4-hez képest

IPv6, a jövő hálózati protokollja Az IPv6 (Internet Protocol version 6; 6-os verziószámú Internet Protokoll) az IPv4 következő verziója. Az IPv4 32 bites címzése helyett az IPv6 128 bitet használ címzésre, ami elméletileg 2128 cím kiosztását teszi lehetővé, és ezzel hosszú távú megoldást kínál az IPv4 címek használata során felmerült problémák többségére.

EU: Cselekvési program az IPv6 gyorsabb elterjesztéséért

EU: Cselekvési program az IPv6 gyorsabb elterjesztéséért

Mivel a szolgáltatások, az alkalmazások és a tartalmak biztosításának az internetprotokoll (IP) az elsődleges módja, szükség van egy fejlettebb verzió, az IP v6 bevezetésére. Ez jelentősen növelni fogja az elérhető IP-címek számát, és újszerűbb, vezeték nélküli technológiákon alapuló alkalmazások futtatását teszi lehetővé, amely kiterjeszti a széles sávú kapcsolódási módok körét a mindenütt hozzáférést biztosító, új mobil eszközök segítségével. A termékekbe beépített rádiófrekvenciás azonosítóeszközök (RFID) és érzékelőtechnológiák jóval több gép és gép közötti kommunikációt generálnak és a hagyományos internetet kiterjesztik a tárgyak internetére.

Híradástechnika 2004/8: Áttérés az IPng Internet használatára

Híradástechnika 2004/8: Áttérés az IPng Internet használatára

Az új generációs Internet ötletének megszületése és annak megvalósítása között eltelt idô közel sem volt olyan hosszú, mint amennyi idő szükséges lesz a protokoll elterjedéséhez. A legfontosabb feladat az, hogy az IPv6 megjelenése az Internet világában ne okozzon törést a világhálóban. Átjárható legyen mind az IPv4-et és IPv6-ot használó felhasználók számára is. Ez úgy lehetséges, ha minél hatékonyabb áttérési technikák segítik a két protokoll egyidejű működését. Az IPv6 számos előnyös tulajdonsága serkenti az áttérés folyamatát. Azonban vannak olyan tényezők is, amelyek lassítják, és késleltetik az IPv6 világméretű elterjedését.

IP v6 áttekintés magyarul a TIPSTER6 projektből

IP v6 áttekintés magyarul a TIPSTER6 projektből

A TIPSTER6 konzorcium munkájának középpontjában az IP v6-ra alapuló következő generációs Internet-re való áttérés kikísérletezése, az IPv6 hálózat létrehozása és menedzsmentje áll. Az IP v6-ra történő áttérés már megkezdődött, hogy a jelenlegi Internet korlátait feloldja. Az áttérés megkönnyítésére információkat teszünk közzé és konzultációt biztosítunk a következő generációs Internettel kapcsolatban. A konzorcium egy kutatási projekt köré csoportosul, amelyet az OMKFHAT a Oktatási Minisztérium Kutatás Fejlesztési Államtitkársága támogat . A csoportunk célja, hogy a következő generációs Internet technológiái (IPv6, Nagy sebességű Internet, Következő generációs Internet és Hálózat menedzsment, új IPv6 alkalmazások) probléma nélkül működjenek együtt. A TIPSTER6 projekt további célja IPv6 menedzsment tapasztalatok összegyűjtése és megosztása a Hungarnet közösségével.

IPv4 visszaszámlálás

IPv4 visszaszámlálás

Ami eddig csak távoli problémának tűnt, az egyre inkább valósággá válik: 2011-ig elfogyhatnak a jelenleg szabványos IP-címek, amelyek az internetes kommunikáció alapját jelentik. Az IP-címek elfogyása nagyon komoly problémát jelenthet, ennek megoldására dolgozták ki az új IPv6-os szabványt, amely szinte kimeríthetetlen számú IP-cím kezelésére képes. Az IPv6 szabvány bevezetése hasonló ahhoz, ahogy a telefonszámok hosszát megnövelték a 20. században, az egyre növekvő telefonigények miatt.

IPv6 biztonsági kalauz az Egyesült Államok kormánya számára

IPv6 biztonsági kalauz az Egyesült Államok kormánya számára

A World Report sorozat ezen kötete tartalmazza azon kritikus információkat, amire az Egyesült Államok kormányzati szervezeteinek szüksége lehet ahhoz, hogy megtervezzék az IP v6 rendszerre való átállást. Bár a kötetben található információk hasznosak lehetnek minden olyan szervezetnek, amely tervez IP v6 váltást, az amerikai kormányügynökségek úgy érezték, mintha a dokumentum pont az ő igényeikre lett volna szabva. A kötet minden olyan nézőpontból megvilágítja a biztonságosságot, amely a váltás során szóba jöhet, mindemellett egy magas szintű áttekintést ad az IP v6 alapvető koncepciójáról, részletesen kitér az amerikai kormányhivatalok alapelveire és arra, milyen terveket kell készíteni egy biztonságos és sikeres átálláshoz. Az írásban nem csak a háttérben meghúzódó protokollokról talál részletes technikai információt, de azon termékekről is, amelyek az IPv6 részei, és egy áttekintést, hogy milyen dolgokat kell figyelembe venni egy vállalat biztonságának megőrzése érdekében.

IPv6-os című névszerverek is regisztrálhatók a .hu alatt

IPv6-os című névszerverek is regisztrálhatók a .hu alatt

IP v6-os című névszerverek is regisztrálhatók a .hu alatti közdomainek számára. Az IP v6 technológia terjedőben van, ám a root névszerverekben jelenleg még nem regisztrálható IP v6 című felső szintű domain név szerver. A magyar névtérben bevezetett technikai újdonság lehetővé teszi, hogy a felhasználók a hagyományos IP v4 címek mellett bejegyezhessék IP v6 elérhetőségüket is. Ennek lekérdezése azonban még csak IP v4 szerint lehetséges.

Hirdetés
Lassú az átállás IPv4-ről IPv6-ra

Lassú az átállás IPv4-ről IPv6-ra

Lassú az új internetes címkiosztásra való áttérés - derül ki az Arbor Networks cég tanulmányából. Noha évek óta hajtogatják a hálózati szakemberek, hogy elfogynak a jelenlegi IP-címek, mégsem tűnik úgy, hogy a világ internetszolgáltatói különösebben kapkodnának, hogy átálljanak az új rendszerre.

Megváltozott az internet

Megváltozott az internet

Egy éve tesztelték először nagyobb erővel, mától pedig már él az IPv6 internetes protokoll. A felhasználók ebből nem sokat vehettek észre, viszont ha nem vezették volna be az újdonságot, az hamar feltűnt volna mindenkinek.

Migrating to IPv6 könyv

Migrating to IPv6 könyv

Migrating to IPv6 book web site. Book published by Wiley. This is the companion web site for the 'Migrating to IPv6' book. It contains information about the book, reviewers quotes, table of contents, errata, updates, quick reference cards, additional content and tools to complement the book.

NIIF/Hungarnet IPv6 projekt (NET6)

NIIF/Hungarnet IPv6 projekt (NET6)

Az 'új generációs Campus szolgáltatások IPv6 alapon' projekt célja az IPv6 bevezethetöségének vizsgálata felsöoktatási Campus-okon, laborokban, és távoli hozzáférési környezetben és az ehhez szükséges kutatási és fejlesztési tevékenység elvégzése. A projekt keretében olyan szabványos, vagy éppen szabványosítás alatt álló megoldásokat kívánunk implementálni és alkalmazni, amelyek a hatékonyan és időtállóan tudják segíteni a mind a Campusok-on dolgozó rendszergazdák, mind az egyetemek, kutató intézetek, könyvtárak és közgyűjtemények felhasználóit: oktatókat, kutatókat és hallgatókat. A tevékenységek érintik az IPv6 szolgáltatások integrációját és fejlesztését. Különös hangsúlyt fektet a projekt a szolgáltatások biztonságára, menedzselhetőségére és bevezethetőségére.

Új IPv6 lehetőségek szolgáltatói hálózatokban

Új IPv6 lehetőségek szolgáltatói hálózatokban

HTE Infokom 2010 Intelligens infrastruktúrák és alkalmazások 17. HTE Infokommunikációs Hálózatok és Alkalmazások Konferencia és Kiállítás 2010. október 27-29. Siófok, Hotel Azúr Új IP v6 lehetőségek szolgáltatói hálózatokban, átjárás az IP v4 világ felé Nagy Tibor (Cisco Systems Magyarország)

Tuti menü