Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
IPv6 linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

IPv6 képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: ipv6.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 93 db
 IP v6 szolgáltatás aktiválása Windows 2003 szerveren

IP v6 szolgáltatás aktiválása Windows 2003 szerveren

A Windows 2003 szerverben nincs IPv6 parancs, mint a Windows XP-ben a 6-os IP protokoll beállítására, hanem más módszer szerint, az operációs rendszer komponensei közé jobban illeszkedve történik az aktiválás. Bemutatjuk ezen kívül a netsh parancs segítségével elérhető konfigurációs lehetőségeket is.

 IPv6 - az EU is megkezdte az átállást

IPv6 - az EU is megkezdte az átállást

Az Európai Unión belül is munkába állt az első IPv6 hálózat, mégpedig a közösség egyik hivatala jóvoltából - az European Network and Information Security Agency fontos előnyöket remél a lépéstől. A hálózati és általában véve IT-biztonsági kérdésekkel foglalkozó Enisa közleményben jelentette be, hogy az utolsó simításokat is elvégezték az új platformon, így a látogatók immár minden szolgáltatásukat elérik az új internetprotokoll segítségével is. Ettől nemcsak nagyobb biztonságot és nyugalmat remélnek, egyben saját szerepüket is fontosnak tartják a további munkában.

 IPv6 NAT

IPv6 NAT

A kérdés nagyon egyszerű: lehet e NAT-olni az IP v6-ot? Nem IP v4 NAT mögül IP v6-ozni hanem magát az IP v6ot NATolni! És itt nem arra vagyok kíváncsi, hogy nincs értelme, satöbbi, ezt tudom...hanem arra, hogy elviekben lehetséges e, van-e valami elvi akadálya és ha lehetséges akkor milyen módon?

 IPv6 Network Administration (Angol)

IPv6 Network Administration (Angol)

This essential guide explains what works, what doesn't, and most of all, what's practical about IPv6--the next-generation Internet standard. A must-have for network administrators everywhere looking to fix their network's scalability and management ...

/56-os forradalom - IPv6 otthonra

/56-os forradalom - IPv6 otthonra

Az IPv6-tal 199x-ben (x>=8, pontosan sajnos már nem emlékszem) találkoztam először. Egy IBM 2210-es routeren jött velem szembe (ezúton is köszönet érte a CERN-ben dolgozó honfitársainknak), és nem értettem, hogy miért van rá szükség, hiszen az IP(v4) tökéletes, ráadásul még értem is. Ebből a két mondatból már kiderülhetett, hogy nem szolgáltatói környezetben éltem akkoriban, naív, meg picit tudatlan is voltam a bináris világ ügyeit illetően (legalábbis ami ezt az internet nevű izét illeti, a FidoNet és a BBS pár évvel azelőttig sokkal mélyebb nyomot hagyott bennem). De a világ rengeteget változott, én is hihetetlenül sokat fejlődtem, és ma már pironkodás nélkül vállalom: az égvilágon semmihez sem értek (De bármit megcsinálok! Remélem olvassák ezt az emberiség szellemi, genetikai elitjének megmentésén fáradozó űrlények is, és kapok jegyet az űrhajóra, közlegénynek tuti jó leszek, csak mosogatni ne kelljen! :). Muszáj volt tehát kicsit újra elővennem a témát (persze nem csak, pontosabban nem pont ezért :), hogy aztán most már végre túljussak a ping ::1-en.

2010 az IPv6 éve lesz

2010 az IPv6 éve lesz

Évek óta natív IPv6 elérésre vágysz? Most már hamarosan a tiéd lehet, a Magyar Telekom ugyanis nyilvános IPv6 tesztet indít  MT szolgáltatási területen (azaz az LTO-sok kimaradnak) lévő ADSL ügyfeleinek. A szolgáltatást a jelenlegi DSL-es PPP userid után írt @ipv6.t-online.hu login névvel lehet használni, minden olyan klienssel, amely támogatja a PPPv6-ot. A Telekom alapból /64-es 'kvázi fix' (ez valószínűleg azt jelenti, hogy mindaddig változatlan a /64-es prefix, amíg a routereken nem konfigurálnak poolokat) tartományt oszt, amelyből az IPv6 technológiának megfelelően a maradék /64-et a mi eszközünk 'találhatja ki', illetve emellé kérhetünk egy /56-os tartományt is, amellyel végre elfelejthetjük a NAT-ot, és a router mögötti további otthoni eszközök is publikus IP címet kaphatnak.

2011-ben végleg kifutunk az IP-címekből?

2011-ben végleg kifutunk az IP-címekből?

Immár egy teljes évtizede hallhatunk vissza-visszatérő figyelmeztetéseket a rendelkezésre álló IPv4-címek fogyásáról, a következő generációra történő átállás szükségességéről. Eddig vajmi kevés konkrétumról számolhattunk be az oldal hasábjain, a legtöbben ugyanis kivárnak. A legutóbbi hírek szerint ezt már nem sokáig tehetik, mert jövőre végleg kifutunk a szabad címekből, amely igencsak komoly következményekkel járhat - lássuk, mit is jelent majd ez a váltás, és miért járhatunk jól!

2012. június 06 - valami megváltozott

2012. június 06 - valami megváltozott

Az Internet Protokoll (IP) az a nyelv, amelyet a számítógépek az interneten való kommunikációhoz használnak. A Google leírásának példája szerint mindez hasonló a telefonszámokhoz, amelyek segítségével egy telefont egy másikhoz kapcsolhatunk. Az IPv6 az Internet Protokoll új verziója, melynek bevezetésére azért volt szükség, mert harminc évvel azután, hogy kiosztották az első internetes címeket, tavaly februárban hivatalosan is elfogytak a leggyakrabban használt IPv4-es, azaz a nyolcvanas évek elején bevezetett internetes protokollok.

5% alá csökkent a mostani rendszerben kiosztható címek száma

5% alá csökkent a mostani rendszerben kiosztható címek száma

A címeket menedzselő nemzetközi szervezet az utolsó előtti pillanatban újra felhívta a figyelmet az IP v6-ra történő átállás szükségességére és sürgősségére. Az IP-címek elosztásáért felelős nemzetközi szervezet, az NRO (Number Resources Organization) közleményben hívta fel a szolgáltatók és az érintettek figyelmét, hogy a még szabad régi típusú, IPV4-es címek mennyisége elért egy kritikus szintet, és a már most is drámainak tekinthető helyzetre sürgősen megoldást kell találni, különben a jövő évtől kezdve igen komoly gondok elé nézhetnek az internet használó vállalkozások.

Hirdetés
A BIX teljes IPv6 forgalma

A BIX teljes IPv6 forgalma

A BIX (Budapest Internet Exchange) alapvető célja, hogy a különböző szolgáltatók közötti magyarországi és regionális Internet forgalom ne terhelje az Internet szolgáltatók nemzetközi irányú kapcsolatait (nemzetközi irányú egy kapcsolat, ha azon Magyarországról az Internet valamely root name szervere elérhető) és platformot biztosítson a szolgáltatói hálózatok IP alapú összekapcsolásához. Az oldalon figyelemmel kísérhető a BIX IP v6 forgalmának alakulása, jelenlegi helyzete, az IP v4-ről IP v6-ra történő átállás folyamata.

A Facebook is bevezette az IPv6 támogatását

A Facebook is bevezette az IPv6 támogatását

A Facebook is bevezette az IPv6 támogatását, egyelőre csak technikai kísérletként közölte a cég a Google IPv6 konferenciáján . A világ legnagyobb közösségi oldala igyekezett olyan megoldást választani, ami minimalizálja a szükséges változtatásokat. A Yahoo! még legalább egy évet dolgozik rajta.

A HungAssist projekt vonatkozó szócikke

A HungAssist projekt vonatkozó szócikke

Az IPv4-címeket pontokkal elválasztott decimális formában használjuk. Ezek a 32 bites címek 8 bites határokon oszlanak meg. A program mindegyik 8 bites készletet annak decimális megfelelőjévé alakít, és a készleteket egy-egy ponttal választja el. A IPv6-címeknél a 128 bites címek 16 bites határokon oszlanak meg. A program mindegyik 16 bites blokkot 4 számjegyű hexadecimális számmá alakítja, amelyeket kettőspontokkal választ el. Az eredmény kettőspontokkal elválasztott hexadecimális ábrázolás.

A Web 2.0 jelenség (és ami mögötte van)

A Web 2.0 jelenség (és ami mögötte van)

Az IP v6-ra való áttérés mielőbbi megvalósulása alapját képezi a szoftverek és alkalmazások biztonsági megoldásai fejlődésének. Ez ahhoz is elengedhetetlen, hogy a hálózati teljesítmény rugalmasan növelhető ill. csökkenthető legyen függően a fizetőképes kereslettől, azaz attól, hogy garantált vagy csak a 'lehetőségek szerinti legjobb' (best effort) szolgáltatásminőségre (quality of service) van szükség.

A Wikipédia szócikke

A Wikipédia szócikke

Az első IPv6-tal foglalkozó szabványok 1992 decemberére készültek el és a hét változatból 1994-re született meg a ma IPv6-nak nevezett protokoll, amelyet 1994. november 17-én az Internet Engineering Steering Group is elfogadott és felhasználásra javasolt.

A Windows XP továbbfejlesztett hálózati csomagjának áttekintése

A Windows XP továbbfejlesztett hálózati csomagjának áttekintése

Ez a cikk a Windows XP Service Pack 1 (SP1) rendszerhez készült továbbfejlesztett hálózati csomagot mutatja be. A továbbfejlesztett hálózati csomag a Windows XP SP1 rendszer egy bővítménye, amely frissített IPv6 alapú hálózati vermet, az IPv6-internetkapcsolat tűzfala szolgáltatást és a Microsoft egyenrangú (Peer-to-Peer) hálózati platformját tartalmazza. A választható Windows egyenrangú hálózati összetevő egy olyan keretrendszert biztosít az egyenrangú hálózati programok számára, amely lehetővé teszi a számítógépek közötti közvetlen kommunikációt NAT-eszközökön vagy az interneten keresztül.

ARIN IPv6 Wiki

ARIN IPv6 Wiki

This website is managed by the American Registry for Internet Numbers to facilitate discussion and the sharing of information about the experiences of the ARIN community in setting up IPv6 or in migrating existing networks to IPv6.

Az Internet jövője

Az Internet jövője

A tartalomból: - A technológiai forradalmak közös vonásai - Az Internet jövője - új generációs Internet: - Tézis - Témakör - Jelenlegi helyzet - technológia - alkalmazás - Folyamatban lévő kutatások, fejlesztések

Tuti menü